Friday, March 11, 2011

Today is My DAY!!!!...100311

hai dear...

100311~dah berlalu dh pun...ingt kan mcm x best je ..tp tetibe de surprise lak,,baselah dye kan bz..maybe x ingt lah besday sy,,,btw thnks to my fiance for the present and wat surprise....LOVE U....huhu,,jom~lets story sket~~

Lasy year de surprise from team glam...terharu je rase...dorng ingt n syg kat sy,,ahaks..love uoals...winde sgt2 that moment~jo review pic dolu..
comey je pic time ramai2 mcm ni,,,

den de plak pkra yg x diduga,,,,huhuhu..so funny..

hahahaha..amcm still rmber x?


ok2...let story psl clbrate smlm...sy dpt present from my fiance..dye bg sy handbag,,,huhu,,jename pe tah..dpt surprise cake lgik ...dpt wishes from kwn2...mcna ciap wat story psl sy lgik dlm blog dye...adz yg ciap wat slide lgik,,thnks yeh dear for sumer2 tuh..mmber2 febians yg wish a alot...i rcved 86 wishes from them~i lloikee~


wit ary yg kene teman sy,,fuh,,,cbok je,,hahahhah

next....
ni leh dye nye yg bz tp sempat lgin nk wat keje2 mcm ni,,anywy,,thnk alot to my dear aka fiance....

wishes*hope can get job asap*bride to be...huhhu..*??????....success in my life +career...da....

Saturday, March 5, 2011

akhirnyer.....

hai dear...fuh..today mmg pent sgt,,jln2 g wangsa walk de pmeran pengntin..sush tul upenyer nk pilih pakej2 pelamin yg puas aty dgn harga yg berpatutan..setakat ni dah 4 butik kami g..actly dh de yg listed..tp still x berpuas aty..base lah kan manusia ni de je yg x ckop.,uhuhuhu...sy n my tunang decide lah nk g tgok2 n kalo de teros nk booked..

wangsa walk~pameran pengantin:fuh..penat2,,pegng brochure dh penuh dh tgn..al last time dh nk bis ronda tuh sy n my tung terpndng lah stu booth ni yg agk ramai org lah..ingt nk tgok2 pelamin jerh..tetibe terdoduk lak layn (danial) pic yg berceloteh onjng ttg pkej yg dye de offer...wow!!...agk murh,,after pikir2..both decide nk pilih dye as a wed planner..ciap deko pelemin lg nyah..huhuuhu..harge nyer de lah aroung 6+++..but including ptgpher...satisfied...i like!

hopefully 'DAVENCY WEDDING WORKSHOP' will make our dream come true..ahaks..

Sunday, February 20, 2011

first step....adoyai...

hai dear..lame x update...bz sket...dh start dh g survey2..fuh...ni nak cter psl product yg sy ngh gune ..first step lah nk lawa2 kan,,,uhuuhu...after wat survey2 prodct pe yg sy nk une,,sy [pun decide nk gune product ni.........???

SD2 adalah satu produk penurunan berat badan yang berasaskan soya protein isolote yang terpilih dan bergred tinggi, serat soya, diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral. SD2 juga bukanlah 'meal replacement' dimana kita perlu berlapar tetapi ia adalah 'meal supplement' dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda. Oleh itu, semasa kita melalui program ini, kita tidak akan merasa letih dan kelihatan lesu seterusnya ia akan memberi kita tenaga walaupun proses pembakaran lemak terjadi.
~ni lah prdct yg sy ngh gune skng ni,,huhu,,tgok je lah keberkesanan nyer nty,,huhu..


2nd prdt yg telah dsyorkan oley my frenz..awanis,,huhu,,tp sy dh pernh dgr dh psl prdct ni kat nwspaper..so,decide try lh prdct ni..

jeng2,,,huhu,,ape yerk kegunaan prdct ni,,lets view jap..

Jus dR-II adalah merupakan satu evolusi baru dalam dunia penjagaan kulit dan kesihatan masa kini. Satu lagi sensasi dunia kesihatan dan kecantikan yang diimpikan oleh wanita dan lelaki....


ok..next time sy update lgik,,..mintak2 berkesan lah prdct ni yerk,,bru je gune 2 mggu,,,juz wait n see...da,,,,,

Friday, February 11, 2011

pon...pon..!!spesel delivery for him~

hai dear...dh bpe hari dh x update blog kan..mesty uols tggu sy update yeh(perasan)...huhuhu...bz sket sejak dua mnjak ni,,huhu..lgpun lappy ni my fiance pinjam jap~fuh,,mau story pe yerh...uiks,,sy nk cite psl mende spesel yg sy bg kat dye..actly sy nk bg cup cake tuk besday dye..tp baselah kalo dh belated kan..xbest dh nk bg cake,,huuhu...

ri tuh de terbace paper metro psl "choc wrapper",..mcm menarik jerh dye wat,,so,decide nk bg mende alah ni..sy pun search lah kat fb n tekan button"like",,then isi form order..hahhaha..budget ley lah rcve by courier on 4hb time dye balik,,tp xsempat lah coz pic yg sy send tuk wat wrapper tuk kecik sgt...org tu mintak bg yg besar sket..
~pic yg terpilih~ahaks...huhuhu
"
"
"
"
"finally inilah hasilnyer...nice kan...choc wrapper...letak pembalut muke sndri tuh,,,huuhuhuuh..len kali ley order lgik~syg beb nk mkn choc ni,,hahhaha.

"happy besday my dear abf'fakhrurazin'
from love ZF

Tuesday, February 8, 2011

10 jenis makanan bantu langsing Agar busana persandingan anggun digayakan…

fuh,,sush tul nk diet skng nie,,,,dlm mind dh set nk diet..tp mkn xley control lah..sik mkn jerh..fuh..xley jd ni..nk ikot lah tips ni..huhuuhu..insyallh berkesan lah..ahaks..




Putih telur
Makanlah putih telur kerana ia dapat meningkatkan metabolisme badan anda. pabila metabolisme meningkat, tubuh akan bekerja keras untuk memecahkan lemak. Kemudian, asid amino yang terkandung dalam putih telur dapat membina otot tubuh. Di hari persandingan nanti, pasti si dia tersenyum lebar apabila melihat anda langsing persis model.

Keju
Jangan takut untuk makan keju tapi berpada-padalah. Jangan sampai diari diet anda musnah kerana keju. Protein yang terdapat dalam keju boleh membantu keberkesanan diari diet anda.

Oat
Walaupun oat tidak digemari kerana rasanya, namun khasiatnya sudah diketahui umum. Oat merupakan menu wajib untuk bakal pengantin yang sedang berdiet. Oat tidak mempunyai gula tambahan dan mampu melancarkan peredaran darah. Aliran darah yang lancar boleh menghilangkan rasa takut dan gusar anda tentang persiapan hari bahagia yang bakal tiba.

Ubi kentang manis
Ubi kentang biasa lebih tinggi kandungan gulanya daripada ubi kentang manis. Sebiji ubi kentang yang bersaiz sederhana mengandungi kira-kira 115 kalori sahaja. Namun, jika anda mahu jadikannya sebagai masakan, ubi kentang ini harus dibakar atau dipanggang dan bukan digoreng. Jika digoreng, ubi kentang akan menyerap minyak dengan banyak.

Lobak merah
Lobak merah bukan sahaja boleh menyihatkan mata tapi boleh dijadikan pilihan untuk membantu diet anda. Lobak merah mengandungi kalori yang sangat rendah kerana ia kaya dengan serat dan ini elok penghadaman anda. Semua makanan yang masuk nanti mudah sahaja dikeluarkan jika kerap memakan lobak merah.

Tauhu
Soya merupakan salah satu bahan utama yang digunakan dalam tauhu. Tauhu hanya mengandungi kira-kira 50 kalori sahaja dalam setiap tiga auns. Jadi, tauhu sangat sesuai dijadikan snek sihat anda. Apa kata anda cuba jadikan tauhu sebagai ramuan utama dalam masakan seperti dimasak sup ataupun dibakar.

Coklat panas
Sedapnya coklat panas! Lebih-lebih lagi jika dimakan bersama-sama dengan biskut. Tidak salah untuk anda minum coklat panas. Namun, pilihlah yang rendah lemak atau kurang manis. Campuran koko di dalam secawan coklat panas itu mampu memberikan anda kekenyangan. Sesuai diminum pada waktu anda bersarapan. Secawan coklat panas tanpa lemak hanya mempunyai kira-kira 50 kalori sahaja. Jadi jangan kuburkan minuman kegemaran anda semata-mata untuk berdiet di hari persandingan!

Teh herba
Teh herba bukan sahaja mampu menenangkan minda, malah boleh membantu anda tampil langsing pada hari persandingan. Secawan teh herba pada waktu minum petang boleh meredakan ketegangan dan dapat membantu menghindarkan diri anda daripada mengambil makanan yang banyak. Lebih-lebih lagi jika anda gemar makan ketika menghadapi ketegangan.

Yogurt rendah lemak
Yogurt semestinya pilihan yang terbaik bagi anda yang sedang berdiet. Namun, sebelum membeli yogurt kegemaran anda itu, pastikan ia rendak lemak. Anda boleh makan yogurt begitu sahaja sebagai snek atau jadikannya sebagai bahan tambahan di dalam sandwich atau salad bagi menggantikan mayonis.

Jus lemon atau limau nipis
Secara psikologinya, haruman sitrus lemon atau limau nipis akan membuatkan kamu terasa lebih segar untuk menikmati makanan yang lebih segar dan berkhasiat. Minum jus lemon atau limau nipis suam selepas makan mampu membantu anda membuang lemak di bahagian perut. Pasti perut yang buncit dan menggeleber kelihatan nipis pada hari persandingan nanti.

Sunday, February 6, 2011

Real finding NEMO....i like it...

hai dear...bru ley on9.huhu..bb x byr,so line kene cut lah,..erm,,today nak cite2 sket psl mende yg sy bru dpt..huuhuh,,sy ske sgt..i like it~...sape bg yeh..loh..sape lg kalo x my ??...ahaks...:)erm...actly x terniat pun nk li..jln2 je kat sunway prymid..tetibe ternmpak cntik laks..view this pic...
nice kan,,,byk sgt choice kan...;
;
;
;
;
my dear ngn pilih2 ikan...pilih2 jgn x pilih.huhuhu
;
;
;
;
finally,both decide beli yg ni,..nice kan?

#thnks dear,,akan jage nemo ini sebaik mungkin...2hari skali bru bg makn..sebulan skali kene cuci tmpat tggl dye,,huhuhu...kene slalu jge dye...owait,,love u

Tuesday, February 1, 2011

my GB~

hai dear..xtaw nk update pe dh bout me..huhuh..xde yg mnrik pun..fuh~erm...xpelah..nk update psl gb sy...sy nyer gb dah ciap..fuh..xsbr nk tgok dpn mate..sik tgok dlm tenet jerh..thnks to intan ariana yg dh wat gb sy cumel bngat...
erm..dlm pale otak ni ngh pikir2..sape lah nk jge gb sy nty...tup..tup..tup,,my dear frenz lah...
............................sharienna
............................awanis

hopefully ley lah dorng tlg,,lmbt lg kan,,pe2 pun ley jd..tetibe je both keje obersea ker..ikot hubby masing..ahks..so sweet~huhu..,,hopefully ley lah yeh dear...make sure bju sedondon,,hahhahaha

jeng..jeng jeng....nice kan,,huhu

st je lah yeh,,nty byk2 xsurprise lak..huuhuh..

sTUDENT lIFE IS wONDERFUL~

sTUDENT lIFE IS wONDERFUL~
thnks evrbdy..xpecially..adz,,ika,,mat,,,keep in touch yeh~

ika wit me~

ika wit me~

syg sgt kat korang..ika n adz yg byk temn aku,,slalu make me fun...enjoy tgher2,,,i will Mis u dear

syg sgt kat korang..ika n adz yg byk temn aku,,slalu make me fun...enjoy tgher2,,,i will Mis u dear
Teman, adalah hal terbaik yang pernah kumiliki S'lama hidupku, s'lama masaku Walau tak mungkin selamanya S'lalu berdekatan, s'lalu beriringan Terhalang jarak dan waktu Untuk bicara, tertawa dan bercanda Tumpahkan kekesalan Menangis saat putus cinta Chorus: Aku mau teman selamanya Berbagi tangis dan tawa Tak mau sendiri, merasa sepi Teman berikan aku ketenangan Teman buat kurasakan bahagia Pertemuan yang lama sudah kutunggu Bebaskan hati ini dari rasa rindu Teman, apapun yang terjadi Jangan berubah, oh berjanjilah Selalu sempatkan waktu Untuk bicara, tertawa dan bercanda Tumpahkan kekesalan Menangis saat putus cinta Chorus Ingatkah saat sekolah dulu Kita semua punya mimpi Dan lihat semua kini Kuharap kebersamaan ini Tak berakhir

thnks dear~SURPRISE~~~

thnks dear~SURPRISE~~~
i loike~!!

saat2 mcm ni rindu kat ARIANA....

bler de dkat rase mls je n jage dye..ble dh jauh rindu plak...huhu..baselah tuh kan,,manusia,,,dh xde bru nk rindu,...de dpn mate x hargai,,,,uiks,,terpesong lak!,,erm...love dye so much..tggu yeh alang blik,,de beli mainan tuk adik,,,,

Court at Rompin

aduish...pg2 lagi dh bgn,,huhu,,teman ika g mahkmh setlekn kes samam JPJ...lmbt bngat seih nk mnggu dbicarakan...cewah~huhu...so i cpture lah pic nie,,,huuhuh
erm,.,..ngh tggu my roomate..nk blik Kl,,ingt ley lah services kete..huhu..xley gak...erm..nk wat surprise to my mom on her besday yesterdy...beli cake,,,present sket,,share2 wit my sis,,,huhu,,manelah student de wit nk li mhl2 nie...huhu~..erm..nk blik dolu yeh,,,seng2 ley bEr bloggy lagik,,,huhu,,,welcome2,,come join us,,,Jdilah follower SYe~~~i like~huhuh

I'm Hepy when my Mom hepy~

erm...smpai je kt kl kol 230...but inform my mom smpi around kol 5-6 coz nk g mid buy cake n present for her....memg xtaw r nk buy perh..so decide lah beli radio,huhu,,share money wit my sis...cake sponsor by my sis,,,chocindulgence,,,,si tasty~i like!...wat kt kdai jer,,kt pntai dlm..simple,,but so intrsting for me n fmily...not alwys can make my mom happy...wit my adik yg maki hari makin comey,,,asal nk capture pic dye jerh dye msty wat muke,,so funny,,,,thnks adik,,,slalu wat ibu hepy since khdiran dye~

;;I'll be waiting for u;;;

TIPS HUBUNGAN CINTA JARAK JAUH



Bukanlah akhir dari segalanya jika kekasih Anda pindah atau bekerja di tempat yang jauh. Ini artinya Anda harus melakukan segala sesuatu yang sedikit berbeda sehingga jarak tidak lagi menjadi masalah.

Berikut lima tips untuk mempertahankan hubungan ketika Anda berdua terpisahkan oleh jarak:

Tetap berhubungan setiap saat
Kunci mempertahankan hubungan cinta jarak jauh adalah tetap mengadakan hubungan terus menerus. Chatting, saling SMS, telepon atau email secara teratur adalah langkah yang dapat dilakukan sekalipun hanya untuk menceritakan hari-hari yang membosankan. Ini akan membuat Anda merasa seperti Anda bagian dari hidup masing-masing sekalipun Anda terpisah bermil-mil.

Tunjukkan padanya Anda perhatian
Jangan Tunjukkan padanya Anda perhatian biarkan jarak mencegah Anda menujukkan padanya Anda meberikan perhatian. Kirimi dia e-card yang lucu , hangat dan menyentuh atau kirim dia buku yang selalu dia inginkan membacanya. Ini akan menyentuhnya dan membiarkan dia tahu bahwa Anda tengah memikirkannya.

Jangan biarkan perselisihan hidup
Selalu cari solusi segera mungkin ketika Anda berselisih karena semakin lama dibiarkan, masalahnya akan semakin rumit. Jangan pernah menggantungkan pada masing-masing atau mengabaikan e-mailnya. Ketika Anda jauh, telepon dan e-mail menjadi jembatan buat Anda.

Bersemangat dan lakukan sesuatu milik Anda
Jangan menyia-nyiakan hidup hanya karena dia jauh. Tetaplah pada rutinitas biasa atau mungkin lebih baik. Untuk semua kesempatan yang Anda batalkan atau ketika memutuskan tidak punya waktu karena dia, sekarang saatnya untuk melakukan semua itu.

Realistis
Jangan harap dunia akan pindah ketika Anda akhirnya bersatu kembali. Ada banyak hal yang perlu dipahami. Ia telah berada di lingkungan yang berbeda sehingga pahamilah ia perlu waktu untuk beradapatasi kembali hidup di rumah bersama-sama. Sisihkan waktu dan saling bicara apa yang tengah terjadi. Walaupun ini adalah cara sensitif untuk memahami kehidupan masing-masing.

nape yeh sy post mende ni???huhu

smentra tggu...waste TIME~FUH..

pmern pgntin~

adik wit ibu

i-city shah alm~

ibu n adk yg tkowt lampu,,,fuh~

around i city smpena besday badk ini~aiman faiz

Usaha Tngga kjyaan..huhu...nk g kat hndbg tuh..

dye nk g mane lah agaknyer..

wit angah~n aiman

uiks,,dh dpt dah handbg kakak sy...semngat bdk ni wat sepah..huhu

smile~

My RooMAte a,k,a Besh Frenz...

My RooMAte a,k,a Besh Frenz...

I like mcna~

I like mcna~
thnks my BFF...

we~

ary n ida~

Chill lah~huhu...love Them so much

Chill lah~huhu...love Them so much

pic...pic...pic...

pic...pic...pic...
time Presntation proposal...

me wit ary

thinking???

ary wit abg~

syg dear~sorry for evrything

syg dear~sorry for evrything
Beribu bintang dilangit Kini menghilang Meraba aku dalam kelam Rembulan mengambang Kini makin suram Pudar ilhamku tanpa arah Sedetik wajahmu muncul Dalam diam Ada kerdipan ada sinar Itukah bintang atau rembulan Terima kasih kuucapkan 1 Izinkan kumencuri bayangan wajahmu Izinkan ku mencuri khayalan denganmu Maafkanlah oh... Andai lagu ini Mengganggu ruangan hidupmu Kau senyumlah oh... Sekadar memori Kita di arena ini Kau ilhamku Kau ilhamku...

adz+mat+zai+ika~

adz+mat+zai+ika~
thnks frenz always make me epy~

precious moment Wit these Precious People

precious moment Wit these Precious People
will miss U!!

thnks be a WonderFul Frenz..

thnks be a WonderFul Frenz..
Hope for the best for you..

BubbyE~


Precious moment ~

Precious moment ~
ika;;dont forget Me...Thnks for evrthing~love

sWEET memory wit us

sWEET memory wit us
a days to remember..thnks dear to be my gewd frenz,,korng mmg yg terbaek!!!

~adik N her Beloved mom~

TIPS UNTK ;;;BAHAGIA;;;

. Jangan Takut dan Khawatir
    Perasaan takut dan khawatir merupakan pikiran kita yang paling tidak produktif. Sebagian besar hal-hal yang kita khawatirkan atau takutkan tidak pernah terjadi. Jadi untuk apa kita khawatir dan takut?

2. Jangan Pernah Menyimpan Dendam

    Dendam adalah hal terbesar dan akan menjadi beban terberat jika kita menyimpannya di dalam hati. Maukah anda membawanya sepanjang hidup? …. Saya rasa tidak. Jangan sia-siakan energi kita dengan menyimpan dendam, sudah pasti tidak ada gunanya. Gunakanlah energi kita tersebut untuk hal-hal yang positif.

3. Fokus Pada Satu Masalah

    Jika kita memiliki beberapa masalah, selesaikanlah masalah kita satu per satu. Jangan terpikirkan untuk menyelesaikan masalah secara sekaligus karena justru akan membuat kita semakin stress.

4. Jangan Membawa Tidur Masalah Anda

    Masalah adalah hal yang sangat buruk untuk kesehatan tidur kita. Pikiran bawah sadar kita adalah hal yang luar biasa yang dapat membuat kita gelisah dan tidur kita menjadi tidak nyenyak.

5. Jangan Mengambil Masalah Orang Lain Untuk Anda Selesaikan

    Membantu orang lain yang sedang dalam masalah adalah hal yang mulia, tetapi jika kita mengambil porsi terbesar untuk menyelesaikan masalah orang lain tersebut justru itulah kesalahan terbesar. Biarkanlah orang tersebut yang menyelesaikan masalahnya sendiri dengan porsi terbesar.

6. Jangan Hidup di Masa Lalu

    Mungkin terasa nyaman bagi kita mengingat hal-hal yang menyenangkan di masa lalu tetapi jangan anda terlena didalamnya. Konsentrasilah dengan apa yang terjadi saat ini, karena kita pun akan bisa merasakan banyak kebahagiaan di saat ini. Saya yakin kita akan mempunyai perasaan yang jauh lebih berbahagia jika kita merayakan apa yang terjadi saat ini dibanding dengan mengingat-ngingat kebahagiaan di masa lalu.

7. Jadilah Pendengar yang Baik

    Mungkin sebagian besar orang termasuk saya :) susah untuk menjadi pendengar yang baik. Justru sebaliknya kita mengharapkan orang lain yang mendengarkan omongan kita, tetapi sebetulnya dengan belajar mendengarkan orang lain, kita akan mendapatkan banyak hal baru yang dapat sangat berguna bagi kebahagiaan hidup kita.

8. Jangan Biarkan Frustasi Mengatur dan Bahkan Mengacaukan Hidup Anda

    Kasihanilah diri kita lebih dari apa pun, maksud saya adalah janganlah kita menyerah pada frustasi. Maju terus. Ambillah tindakan-tindakan positif dan lakukanlah dengan konsisten.

9. Bersyukurlah Selalu

    Bersyukur dan berterimakasihlah atas semua yang kita dapatkan, bukan hanya hal yang positif saja tetapi juga hal yang negatif, karena saya percaya dibalik setiap hal yang negatif tersebut ada hal baik yang bisa kita pelajari.

;;;hePy BesdAy ARIANA:::1 thn...We all LoVe U so much::

uiks...ri ni besdy ary 4 da 1st time,,genap usianyer st thn...hope ary dpnjngkan umo n dmurahkan rejeki,,,thnks kpd yg sudi mjga ary,,huhu,,,syg sgt ini budak!!even penat melyn kerenah dye,,,tp semnjak khdran dye kami sentiase epy...de jerh yg Mnyronkkna,,,she's funny,,comey..thnks GOD ...krna hadirnye Dye penyeri family kami....nty kami bg adik present yeh..erm..bru pas tpon mak,,katenyer nk celbrate besdy adik...ske r dye,,dpt potong cake,,jempot kwn2 dye,,,(mcm ramai je kwn),,huhu,,,ok ..dOakan ary sentiasa dilimpahi Rahmat oleh NYA....